Remodelling a cottage

A large south-facing living room extends the full-width of the house to the front and links to the side garden through iroko sliding doors. This part of the house has high floor to ceiling heights up to 4.3 m, lit with roof lights. The main kitchen is recessed into a niche, designed to be visually unobtrusive with white units and countertop. Large roof lights in the central staircase zone bring daylight down through the middle of the house. Three steps lead down to bedrooms, bathroom and storage to the rear. Storage was designed for every room, to maximise available space. An eight meter long green bookshelf and full -width oak countertop increase the sense of space as well as providing useful storage and work places. The house has a Scandinavian feel in its simplicity, with warmth provided by a timber floor, doors and windows.

Read more in an Image Interiors and Living feature  here


Using Format